BCMedia - 08-501 645 50
Om mig
- Bosse Carlqvist

I 30 år har jag arbetat med främst radio, men även TV. Mitt ursprung är reporter-/programledarrollen.

Efter några år då jag återigen arbetat som programledare på Ekot och Studio Ett jobbar jag för nävarande heltid på SVT. Därför är verksamheten i firman huvudsakligen vilande. Läs mer...

Unik Skarafilm återfunnen och restauerad
1968 dokumenterades den sista studentexamen i Skara. Sedan hamnade filmen i arkiven och blev med åren avglömd.
Men nu har den återfunnits och restaurerats. Se filmen här: Vi tog studenten i Skara. Film från sista studentexamen i Skara 1968. Filmad och redigerad av Bertil Svensson, Vadsbofilm, Mariestad. Restaurerad och bearbetad 2016 av Bosse Carlqvist, Carlqvist Media. Beställare: Skaradjäknarnas förening. Detta är en förkortad version. Hela filmen är 32 minuter och kommer att visas på Djäknedagen i Skara lördagen den 28 maj 2016 klockan 14.00.

Houses of Parliament i London & BBC
Tillsammans med schweiziska Mandozzi har vi projekterat och levererat ett system som överför en större mängd ljud från brittiska parlamentet. Så när du ser nyhetsinslag från Houses of Parliament, så kommer ljudet via Mandozzi-utrustning. Ljuden transporteras via fiber till BBC, men också till andra delar av parlamentets lokaler. Läs mer!

Houses of Parliament/Palace of Westminster - det mest kända landmärket i London.

Digitala radiohus
28 av Sveriges Radios ca 30 radiohus har under ca femton fått ny utrustning i det mångåriga projektet Digitala Radiohus. I nästan samtliga radiohus görs programmen med det system som Sveriges Radio utvecklat tillsammans med schweiziska Mandozzi. Carlqvist Media har hjälpt båda bolagen att hitta rätt, i syftet att nå den för användarna bästa möjliga lösningen. Läs mer...

Bilden: Elin Ericsson, programledare på P4 Jönköping, här i Studio 3. Foto: Bosse Carlqvist.Kiruna och Luleå först med ny sändningsfunktion
Trots 34 milen emellan så är nu studiorna i Kiruna och Luleå virtuella grannar "i samma radiohus".
Kiruna kan numera sända över P4 Norrbotten, precis som Luleå.
Samtidigt kan Luleå och Arvidsjaur lägga ut sig över Sameradion (P2), på samma sätt som hittills bara Kiruna har kunnat göra.
Systemet har utvecklas av Mandozzi för Sveriges Radio. Läs mer...

Bilden: Olle Arvidsson, Sameradion, premiärtestar de nya sändningsfunktionerna. Foto: Bosse Carlqvist.


Speaker och TV-produktion orientering
Carlqvist Media har sedan många år uppdrag inom orientering. Det handlar om videoproduktion - men också uppdrag som speaker. Vi hyr även ut ljudanläggningar.

Silva League: Intervju med Thierry Gueorgiou, Kalevan Rasti. Reporter: Bosse Carlqvist. Produktion: Carlqvist Media. Silva League: Intervju med Annika Billstam, OK Linné. Reporter: Bosse Carlqvist. Produktion: Carlqvist Media.

Nya studior för Sveriges Radio i Luleå, Haparanda, Pajala och Arvidsjaur

I Luleå, Haparanda, Pajala och Arvidsjaur har vi 2013 installerat och driftsatt fyra nya digitala radiohus. Tack vare projektet Digitala Radiohus fungerar de fyra radiohusen som om de vore ett och samma. Haparanda, Arvidsjaur och Pajala har fått samma möjligheter som Luleå, vilket innebär en kraftig utbyggnad på de tre mindre orterna. Resultatet förväntas bli fler direktsändningar från dessa orter.
Sveriges Radio Norrbotten premiärsände 19 april 2013. Foto: Bosse Carlqvist.

Musikhjälpen i SR & SVT
Sedan 2008 flyttar SR i december ut säen studio på ett torg i en svensk stad och sänder Musikhjälpen med hjälp av fiber i stadsnäten. 2015 är det dags för Linköping. Den finurliga tekniska lösningen innebär att den tillfälliga studion på torget har precis samma resurser som en studio i radiohuset - utan att behöva flytta ut så mycket utrustning på plats.

Agnes sjunger live i Musikhjälpen. Foto: © Bosse Carlqvist Media.